امروز یکشنبه 9 اردیبهشت 1403
caspiansteel
خانه
منو
021-58245000
محصولات
واتس آپ
تامین کننده انواع محصولات فولادی در ایران
caspiansteel

میلگرد آجدار مرکب

آشنایی با میلگرد آجدار جناغی

دسترسی سریع به محتوای این مطلب

امتیاز دهید

در ساختمان‌سازی انواع مختلفی از محصولات و متریال‌ها می‌تواند استفاده شود. همین موضوع سبب می‌شود تا شناخت این محصولات و ابزار‌ها اهمیت خاصی پیدا کند. میلگرد آجدار مرکب یکی از مهم‌ترین این موارد به شمار می‌رود که انواع خاص و مختلفی دارد. میلگرد‌های فولادی نرم، انواع میلگرد‌های ضد زنگ و گالوانیزه یا اپوکسی جزء میلگرد آجدار مرکب طبقه‌بندی می‌شوند. به دلیل تنوع در مدل‌های این میلگرد‌ها لازم است که حتماً انواع مختلف آن‌ها و همچنین مزیت‌های آن‌ها را بشناسید تا در زمان خرید نیز بتوانید انتخاب‌های بهتر و مناسب‌تری داشته باشید.

انواع میلگرد آجدار و مرکب

انواع میلگرد آجدار و مرکب

همان طور که می‌دانید میلگرد آجدار و مرکب نیز همچون بسیاری از مصالح ساختمانی دارای انواع و اقسام مختلفی است. به طور کلی به میلگرد‌هایی که دارای برآمدگی‌هایی بر روی سطح خود باشند، میلگرد‌های آجدار گفته می‌شود. چندین مدل مختلف میلگرد آجدار و مرکب وجود دارد که در ادامه هر کدام را بررسی خواهیم کرد.

  • میلگرد نیمه سخت با آج ساده

این مدل از میلگرد‌ها با نام A۲ نیز شناخته می‌شوند. میلگرد‌های A۲ معمولاً نیمه خشک یا ترد و یا نیمه نرم هستند. آج‌های این مدل از میلگرد‌ها غالبا فنری شکل است که برای کاربرد‌های خاصی می‌تواند گزینه و انتخاب بسیار مناسبی باشد. تنش جاری ۳ هزار کیلوگرم بر سانتی‌متر مکعب و همچنین تنش گسیختگی ۵ هزار کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع از جمله ویژگی‌های اصلی این میلگرد‌ها است. تغییر شکل پلاستیکی ۱۹درصدی نیز مورد و نکته بعدی است که در مورد این میلگرد آجدار مرکب باید بدانید. عملیات‌های ساختمانی همچون خاموت زنی و انواع عملیات جوشکاری با این نوع از میلگرد‌ها انجام می‌شود.

  • میلگرد سخت با آج پیچیده

مدل بعدی میلگرد‌های آجدار با نام میلگرد سخت یا میلگرد‌های A۳ شناخته می‌شود. این میلگرد‌ها تنش جاری ۴ هزار کیلوگرمی و تنش گسیختگی ۶ هزار کیلوگرمی دارند. تغییر شکل نسبی پلاستیکی آن‌ها در حدود ۱۴ درصد است که سبب می‌شود با نام میلگرد سخت شناخته شوند. نمی‌توانید بر روی این میلگرد‌های سخت عملیات جوشکاری انجام دهید؛ از سوی دیگر انجام عملیات آهنگری نیز اکیدا بر روی این میلگرد‌ها ممنوع است.

  • میلگرد سخت دوکی شکل

مدل بعدی میلگرد سخت با آج پیچیده دوکی شکل است که با علامت اختصاری A۴ نیز شناخته می‌شود. این نوع از میلگرد‌ها که دارای آج ۵۲۰ و ۵۰۰ نیز هستند، از نوع آجدار مرکب به شمار ‌می‌روند. در طراحی کردن و ساخت انواع سازه‌های ساختمانی مثل بتن آرمه، قاب‌های خمشی و همچنین دیواره‌های برشی می‌توانید از این نوع میلگرد‌ها استفاده کنید.

آشنایی با میلگرد آجدار جناغی

آشنایی با میلگرد آجدار جناغی

میلگرد‌های آجدار A۳ که یکی از دسته‌بندی‌های میلگرد آجدار مرکب محسوب می‌شوند، با نام میلگرد آجدار جناغی نیز شناخته می‌شوند. این نامگذاری به طور کلی به دلیل آن است که آج‌های این میلگرد‌ها به صورت ضربدری در کنار هم قرار می‌گیرند. تنش جاری در حدود ۴ هزار و تنش گسیختگی نیز در حدود ۶ هزار کیلوگرم بر سانتی‌متر مکعب است. تغییر شکل نسبی پلاستیکی چیزی حدود ۱۴ درصد است که سبب می‌شود میلگرد آجدار جناغی جزء میلگرد‌های خشک طبقه‌بندی شود.

مزایا و ویژگی‌های میلگرد آجدار A۴

میلگرد‌های آجدار A۴ می‌توانند یک سری مزیت‌هایی را در کنار ویژگی‌های منحصر به فرد خود داشته باشند.

  • بالا بردن سرعت بتن‌ریزی و فرایند ساخت که می‌تواند مربوط به افزایش سرعت آرماتور‌بندی شود.
  • مقرون به صرفه شدن انتقال مصالح و هزینه‌های اجرایی به دلیل کاهش یافتن هزینه‌های تولید
  • کاهش میزان آرماتور در بتنهای متراکم
  • افزایش پیدا کردن میزان مقاومت در برابر انواع خوردگی و فرسایش
  • امکان استفاده اصولی و حرفه‌ای از میلگرد‌ها
  • سازگاری با محیط‌های مختلف
  • افزایش میزان استحکام تا حدود ۲۰ درصد
  • کاهش هزینه‌های خرید، جابجایی و انرژی‌های صرف شده
  • راحتی در طراحی و اجرای سازه‌های مورد نظر

میلگرد مرکب A۴

میلگرد مرکب A۴ که با نام میلگرد آج ۵۰۰ نیز در بین انواع میلگرد آجدار مرکب شناخته می‌شود، یکی از پرکاربردترین میلگرد‌های آجدار به حساب می‌آید. این میلگرد می‌تواند مقاومت کششی ۶۵۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع و مقاومت تسلیمی ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع را داشته باشد. معمولاً استفاده از این میلگرد‌ها باید حتماً تحت شرایط خاص و همچنین مطابق با آیین‌نامه‌ها صورت گیرد.

میزان کربنی که در میلگرد مرکب A۴ وجود دارد، به نسبت دیگر میلگرد‌ها بیشتر است. همین موضوع نیز سبب می‌شود تا هم میزان سختی و هم میزان شکنندگی و سختی میلگرد‌ها بالاتر رود. بنابراین در مواردی که نیاز به انعطاف‌پذیری میلگرد وجود ندارد و سخت بودن میلگرد بیشتر مورد نیاز است، از این محصول می‌توان استفاده کرد.

البته میلگرد مرکب A۴ که زیرشاخه میلگرد آجدار مرکب است، در کنار مزیت‌هایی همچون سختی و مقاومت بالایی که دارد، یک سری معایب نیز می‌تواند داشته باشد. به صورت مثال داکتیلیتی پایین و همچنین عدم جوش‌پذیری از جمله مهم‌ترین مواردی است که جزء معایب این میلگرد‌ها محسوب می‌شود. نکته مهم دیگر که یکی دیگر از معایب این میلگرد‌ها به حساب می‌آید در خصوص ان است که نباید از آن‌ها در قاب‌های چرخشی و دیواره‌های برشی استفاده کنید.

میلگرد آجدار پیچیده A۲

مدل بعدی که قبلاً نیز در مورد آن صحبت کرده‌ایم با نام میلگرد آجدار پیچیده شناخته می‌شود. این میلگرد‌ها می‌توانند با نام‌های اختصاری A۲ هم در بازار شناخته شوند. تنش جاری میلگرد A۲ چیزی در حد ۳ هزار کیلوگرم است که از میلگرد‌های A۴ بسیار پایین‌تر است. تنش گسیختگی نیز چیزی حدود ۵ هزار کیلوگرم است. میزان تغییر شکل نسبی در میلگرد‌های A۲ در حدود ۱۹ درصد است. این موضوع باعث می‌شود تا این محصولات به عنوان میلگرد‌های نیمه خشک و نیمه نرم نیز شناخته شوند.

عملیات جوشکاری را می‌توانید بر روی میلگرد آجدار پیچیده A۲ که جزء میلگرد آجدار مرکب است، اجرا کنید. با این وجود بهترین کار این است که از این کار پرهیز نمایید. عملیات‌های ساختمانی و همچنین خاموت زنی‌ها می‌تواند به سادگی با این میلگرد‌ها انجام شود. میلگرد‌های A۲ می‌توانند دو نوع زیرشاخه داشته باشند که با نام‌های میلگرد آجدار جناغی و میلگرد آجدار دوکی شناخته می‌شوند.

میلگرد آجدار مارپیچ

مدل سوم میلگرد آجدار مرکب از بین میلگرد‌ها که لازم است آن را بشناسید با نام میلگرد آجدار مارپیچ شناخته می‌شود. دنده‌های مارپیچی شکل به صورت کاملاً منحصر به فردی بر روی این میلگرد‌ها قرار گرفته است که آن را برای آرماتور‌های فولادی کاملاً مناسب می‌کند. طراحی کردن میلگرد‌ها به این شکل سبب می‌شود که هم استحکام و هم چسبندگی میلگرد‌ها بسیار بیشتر شود. به همین دلیل نیز به راحتی در سازه‌ها و ساختمان‌ها می‌توان از میلگرد‌های آجدار مارپیچ استفاده کرد.

هرقدر میزان برآمدگی‌ها یا به اصطلاح آج‌ها بیشتر باشد، میزان ایمن بودن میلگرد و همچنین چسبندگی آن در بتن بیشتر می‌شود. بنابراین در پروژه‌ها و سازه‌های ساختمانی به سادگی می‌توان از این میلگرد‌ها استفاده کرد. معمولاً در سازه‌هایی مثل پل‌ها که لازم است سازه مورد نظر کاملاً یکنواخت و یک تکه باشد، کارایی‌های میلگرد آجدار مارپیچ بیشتر خودنمایی می‌کند و اهمیت پیدا می‌کند.

کلام پایانی

میلگرد آجدار مرکب در صنعت کاربردهای فراوانی دارد که ما در این مطلب از گروه کاسپین استیل ویستا تلاش کردیم که تا حد امکان در خصوص این موضوع با شما صحبت کنیم. از اینکه با ما همراه هستید از شما سپاسگزاریم. در صورتی که سوالات بیشتری دارید می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

دسته بندی ها

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

لیست قیمت محصولات کاسپین استیل

مقالات مرتبط

جداول وزنی آهن

به همراه محاسبه گر انلاین
جدول وزن پروفیل آهن
به همراه محاسبه گر انلاین
جدول وزن نبشی
به همراه محاسبه گر انلاین
جدول وزن ورق سیاه
به همراه محاسبه گر انلاین
جدول وزن تیرآهن
به همراه محاسبه گر انلاین