امروز یکشنبه 9 اردیبهشت 1403
caspiansteel
خانه
منو
021-58245000
محصولات
واتس آپ
تامین کننده انواع محصولات فولادی در ایران
caspiansteel

فرق نبشی سبک و سنگین

فرق نبشی سبک و سنگین

دسترسی سریع به محتوای این مطلب

امتیاز دهید

در صنعت ساخت و ساز، استفاده از نبشی‌ها به عنوان عناصر مهم در ایجاد سازه‌های مختلف بسیار رایج است. نبشی‌ها به دلیل ویژگی‌های فنی و عملکردی خود، در انتقال بار و ایجاد استحکام در سازه‌ها نقش اساسی دارند. از طرفی فرق نبشی سبک و سنگین باعث تفاوت در کاربردهای آنها شده است. نبشی‌های سبک و سنگین به دلایل مختلفی در برخی پروژه‌ها انتخاب می‌شوند. در این مقاله، به بررسی فرق نبشی سبک و سنگین می‌پردازیم و نقش آن‌ها در صنعت ساخت و ساز را بررسی می‌کنیم. با کاسپین استیل همراه باشید.

معرفی انواع نبشی

با اینکه فرق نبشی سبک و سنگین مورد توجه قرار گرفته است اما در انواع نبشی از لحاظ جنس، تولید و ظاهر مشابه هستند.

انواع نبشی سبک و سنگین از نظر جنس:

  • نبشی گالوانیزه
  • نبشی ضد زنگ
  • نبشی لقمه
  • نبشی اسپیرال
  • نبشی پلاستیک
  • نبشی PVC
  • نبشی تاشو PVC

انواع نبشی سبک و سنگین از نظر روش تولید:

  • روش فابریک
  • روش پرسی

انواع نبشی سبک و سنگین از نظر ظاهری:

  • نبشی بال مساوی
  • نبشی بال نامساوی

همچنین، در مقاله نبشی چیست؟ می‌توانید مفهوم نبشی، ویژگی‌ها، کاربردهای نبشی و… را مطالعه کنید.

انواع نبشی سبک و سنگین

انواع وزن نبشی سبک و سنگین

وزن نبشی سبک و سنگین، به عنوان یکی از عوامل مهم در طراحی و ساخت سازه‌ها، تأثیر بسیاری روی عملکرد و کارایی آنها دارد. نبشی از لحاظ وزن، به دو دسته سبک و سنگین تقسیم می‌شود، به همین دلیل، فرق نبشی سبک و سنگین مورد توجه است. هر کدام از آن ها خصوصیات و مزیت‌های خود را دارند.

در واقع می‌توان گفت، سایز و ضخامت نبشی، وزن آن را تعیین می‌کند. در ایران، نبشی‌ها به طول 6 متر و با اندازه‌های سایز 3 تا 10 یافت می‌شوند. این اندازه‌ها به عنوان سایز نرمال در بازار موجود هستند و برای مصارف گوناگون در صنعت سازه استفاده می‌شوند. این موضوع باعث مورد اهمیت قرار گرفتن فرق نبشی سبک و سنگین شده است.

فرمول محاسبه وزن نبشی:

ضخامت نبشی (متر) × طول (متر) × اندازه بال ها (متر) × ۷۸۵۰ × ۲ = وزن محصول (کیلوگرم)

تفاوت نبشی سبک و سنگین

نبشی‌های سنگین به علت ضخامت بالا و وزن بیشتر، معمولاً برای پروژه‌هایی استفاده می‌شوند که نیاز به مقاومت و استحکام بیشتر دارند. آن‌ها می‌توانند در ساختمان‌های بزرگ و سنگین استفاده شوند. با این حال، هزینه تولید و نصب نبشی‌های سنگین بیشتر است و ممکن است باعث افزایش هزینه نهایی پروژه شود.

بیشتر بخوانید: وزن لوله داربستی ۶ متری چقدر است؟

نبشی‌های سبک با ضخامت کمتر و وزن کمتری تولید می‌شوند و عموماً برای پروژه‌های ساختمانی استفاده می‌شوند که نیاز به وزن کمتر و کاهش هزینه دارند و سایر کاربردهای سبک استفاده کرد. به علاوه، استفاده از نبشی‌های سبک می‌تواند هزینه‌های ساختمانی را تا حد قابل قبولی کاهش دهد.

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، اصلی‌ترین فرق نبشی سبک و سنگین در وزن و ضخامت آنهاست.. در تعریف عمومی، نبشی سبک ضخامتی کمتر از ضخامت نرمال و استاندارد دارد، در حالی که نبشی سنگین ضخامتی بیشتر از ضخامت استاندارد دارد.

تفاوت نبشی سبک و سنگین

کاربرد نبشی سبک و سنگین

اکنون فرق نبشی سبک و سنگین در کاربرد آنها را باهم بررسی می‌کنیم.

 

نبشی سبک (کاربردهای عمومی)

نبشی سنگین (کاربردهای صنعتی)

۱. استفاده در ساخت و سازهای مسکونی و تجاری: نبشی سبک برای ساختمان‌های مسکونی و تجاری که نیاز به سازه‌های سبکتری دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. ضخامت کمتری دارد و برای بارهای کم وزن مناسب است.

۱. سازه‌های صنعتی و پتروشیمی: نبشی سنگین برای سازه‌های صنعتی و پتروشیمی استفاده می‌شود. این نوع نبشی از جنس فلزات سنگین مانند فولاد است و برای تحمل بارهای سنگین و شرایط سخت صنعتی طراحی شده است.

۲. سقف‌های نصب شده در داخل ساختمان: برای ساخت سقف‌های داخلی مناسب است. این نوع نبشی معمولاً در سقف‌های کاذب، سقف‌های زیر سقف و سازه‌های سبک دیگر استفاده می‌شود.

۲. پل‌ها و سازه‌های بزرگ: در ساخت پل‌ها و سازه‌های بزرگ مانند برج‌ها، تله‌کابین‌ها و سازه‌های مارپیچ استفاده می‌شود.

۳. تیغه‌های درب و پنجره: در ساخت و تولید تیغه‌های درب و پنجره استفاده می‌شود. این نوع نبشی می‌تواند از جنس آلومینیوم، پی‌وی‌سی (PVC) و یا فلزات دیگر باشد.

 

صاحبان صنعت با دانستن فرق نبشی سبک و سنگین، می‌توانند تصمیمات بهتری برای خرید و استفاده از آنها بگیرند . استفاده از نبشی سبک و سنگین در صنعت ساخت و ساز به دلیل ویژگی‌های فنی و عملکردی متفاوت، بستگی به نیازهای پروژه دارد. نبشی‌های سبک با وزن کمتر و کاهش هزینه، مناسب برای پروژه‌هایی هستند که نیاز به وزن کمتر و کاهش هزینه دارند. از سوی دیگر، نبشی‌های سنگین با ضخامت بیشتر و استحکام بالا، برای پروژه‌هایی که نیاز به مقاومت و استحکام بیشتر دارند، انتخاب مناسبی هستند. در هر صورت، تحلیل دقیق نیازهای پروژه و فرق نبشی سبک و سنگین بسیار مهم است. این کار کمک می‌کند تا انتخاب صحیحی بین نبشی‌های سبک و سنگین صورت گیرد.

 

دسته بندی ها

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

لیست قیمت محصولات کاسپین استیل

مقالات مرتبط

جداول وزنی آهن

به همراه محاسبه گر انلاین
جدول وزن پروفیل آهن
به همراه محاسبه گر انلاین
جدول وزن نبشی
به همراه محاسبه گر انلاین
جدول وزن ورق سیاه
به همراه محاسبه گر انلاین
جدول وزن تیرآهن
به همراه محاسبه گر انلاین