تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی

تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی

تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی می‌تواند در چند مورد مختلف کاملاً مشهود باشد. این مسأله باعث می‌شود تا بسیاری از پیمانکاران و به خصوص افراد تازه کار دچار سردرگمی شوند که کدام مورد می‌تواند گزینه و انتخاب بهتری باشد. در این مطلب قصد داریم علاوه بر بررسی تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی، به موارد دیگری که به این دو نوع اسکلت مرتبط می‌شوند نیز بپردازیم. این موضوع می‌تواند در بسیاری از پروژه‌های مختلف اهمیت بسیار زیادی داشته باشد.

تفاوت اسکلت فلزی و بتنی

تفاوت اسکلت فلزی و بتنی

چندین مورد وجود دارند که می‌توانند سبب تفاوت بین اسکلت فلزی و بتنی شوند. تمامی این موارد را باید به دقت بررسی کنید و سپس تصمیم بگیرید که کدام نوع از اسکلت‌ها می‌تواند گزینه و انتخاب بهتری برای شما محسوب شود.

مقاومت به زنگ زدگی

میزان مقاومت اسکلت‌های بتنی نسبت به زنگ زدگی بسیار بیشتر از اسکلت‌های فلزی است. مسلماً هر نوع فلزی زمانی که به صورت طولانی مدت در معرض هوا، رطوبت و آب قرار بگیرد، می‌تواند زنگ زدگی و پوسیدگی داشته باشد. این در صورتی است که اسکلت‌های بتنی چنین عیبی ندارند. به همین دلیل در مناطقی که آب و هوای مرطوب داشته باشند از اسکلت‌های بتنی بیشتر استفاده می‌شود.

وزن سازه

وزن سازه

اسکلت‌های بتنی می‌توانند وزن سازه را نسبت به اسکلت‌های فلزی چندین برابر بیشتر کنند. همین موضوع نیز سبب خواهد شد که بار مرده ساختمان افزایش پیدا کند و سازه نتواند در برابر بسیاری از زمین لرزه‌ها مقاومت خوبی نشان دهد. از طرف دیگر نیز هرقدر بار سازه بیشتر باشد، نیاز به پی‌ریزی‌های قوی‌تر و دقیق‌تری است. پی‌ریزی‌های دقیق‌تر و عمیق‌تر نیز هزینه‌های بیشتری را در پی خواهند داشت.

مقاومت در برابر نوسان و زلزله

مورد و نکته بعدی در خصوص میزان مقاومتی است که سازه در برابر مواردی همچون زلزله از خودش نشان می‌دهد. میزان مقاومتی که اسکلت‌های بتنی دارند، کمتر از اسکلت‌های فلزی است. همین موضوع نیز در مناطق زلزله خیز و به خصوص کشور‌هایی همچون ژاپن دردسر آفرین خواهد بود.

مقایسه سازه های فولادی و بتنی

در قسمت قبل چند مورد از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که بین سازه‌ها و اسکلت‌های فولادی و بتنی وجود دارد را بررسی کردیم. با این وجود برای بررسی دقیق‌تر این سازه‌ها می‌توانیم به جدول زیر نیز مراجعه کنیم که تمامی موارد را در آن جای داده‌ایم.

 

نوع تفاوت اسکلت فلزی اسکلت بتنی
مواد تشکیل دهنده فولاد میلگردهای فولادی و بتن
سطح مقطع انواع تیر و فلز بتن
دوام کم زیاد
مقاومت در برابر زلزله زیاد کم
ظرفیت باربری زیاد کم
وزن کم زیاد
فوندانسیون کم زیاد
مقاومت کششی بیشتر کمتر
نیروی کار کم زیاد
ساخت اسکلت پیچیده ساده
هزینه زیاد کم
سرعت ساخت زیاد کم
کنترل کیفی ساده تر سخت تر
مقاومت در برابر آتش کم زیاد
ارزش اسقاط زیاد کم
خوردگی زیاد کم
تعمیر و نگهداری کم زیاد

 

اسکلت فلزی یا بتنی

اسکلت فلزی یا بتنی

یکی از سؤالات مهمی که همواره افراد از خودشان و دیگران می‌پرسند، این است که برای یک سازه کدام نوع اسکلت می‌تواند گزینه و انتخاب بهتری محسوب شود. در اینجا و با توجه به تمامی نکاتی که مطرح شد، باید بدانید که اگر سازه شما تعداد طبقات زیادی دارد و یا مساحت بالایی را در بر می‌گیرد، بهتر است از سازه‌های بتنی استفاده کنید زیرا فرایند پوسیدگی این سازه‌ها بسیار کندتر است.

این در صورتی است که اگر سازه مدنظر شما چند طبقه است و مساحت کوچکی دارد نیز می‌توانید از اسکلت‌های فلزی استفاده کنید که هم سبک وزن‌تر هستند و هم می‌توانند هزینه‌های کمتری را در بر داشته باشند.

اختلاف قیمت اسکلت فلزی و بتنی

اختلاف قیمتی که بین سازه‌های بتنی و فلزی وجود دارد به دلیل تفاوت در متریالی است که در این اسکلت‌ها استفاده می‌شود. این اختلاف قیمت‌ها در پروژه‌های بزرگ می‌تواند بسیار چشمگیر باشد. به طور کلی هزینه اسکلت‌های بتنی می‌تواند کمتر از اسکلت‌های فلزی باشد. هرقدر پروژه بزرگ‌تر شود، این اختلاف قیمت نیز بیشتر احساس می‌شود.

نکات مهم درباره تفاوت قیمت اسکلت فلزی و بتنی

نکات مهم درباره تفاوت قیمت اسکلت فلزی و بتنی

حتما به چند نکته مهم در خصوص تفاوت قیمت اسکلت فلزی و بتنی توجه داشته باشید. این نکات در اینجا می توانند کارایی های بسیار زیادی داشته باشند.

  • از شرکت معتبر خرید متریال اولیه برای اسکلت فلزی و بتنی را انجام دهید.
  • حتما در ابتدای کار نوع اسکلت را مشخص کنید و جوانب مثبت و منفی آن را بررسی نمایید.
  • قیمت متریال اولیه را از چندین شرکت و کارخانه معتبر بپرسید تا مطمئن شوید که از کجا باید خرید کنید.

7 تفاوت اصلی اسکلت فلزی و بتنی

تفاوت‌هایی که بین اسکلت فلزی و بتنی وجود دارند می‌توانند شامل چندین مورد شوند. در اینجا ۷ مورد از مهم‌ترین اختلاف‌ها را بیان خواهیم کرد تا شما نیز به طور کامل با این مسأله آشنا باشید.

  • سبک‌تر بودن اسکلت فلزی
  • مقاومت کمتر در برابر رطوبت زدگی اسکلت فلزی
  • میزان دوام بالاتر سازه‌های بتنی
  • ظرفیت بارپذیری اسکلت فولادی بیشتر است.
  • نیاز کمتر به نیروی کار در اسکلت فلزی
  • هزینه‌های کمتر اسکلت بتنی نسبت به اسکلت فلزی
  • کنترل کیفی سخت‌تر اسکلت‌های بتنی

تمامی این موارد را به همراه موارد دیگر می‌توانید در جدول بالا مشاهده کرده و سپس تصمیم نهایی خود در خصوص انتخاب نوع اسکلت را بگیرید.

ترکیب اسکلت فلزی و بتنی، بهترین راه حل

ترکیب اسکلت فلزی و بتنی، بهترین راه حل

به عقیده بسیاری از معماران و مهندسان ساختمانی می‌توان گفت که ترکیب کردن اسکلت فلزی و بتنی در یک سازه در حقیقت بهترین راه حل به شمار می‌رود. با این کار می‌توانیم در موقعیت‌های مختلف، اسکلت‌های متفاوتی را استفاده کنیم و در هر موقعیتی از مزیت‌های یکی از آن‌ها بهره‌مند شویم.

کلام پایانی

تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی می‌تواند باعث شود که پروژه‌های مختلف به شکل‌های مختلفی اجرایی شوند. همین موضوع نیز در نهایت باعث می‌شود تا سازه‌های مختلف دارای ویژگی‌های متفاوتی باشند. برای آن که بتوانید بهترین انواع اسکلت‌ها را داشته باشید و هزینه این سازه‌ها را نیز به بهترین شکل پرداخت کنید، می‌توانید به وبسایت ما مراجعه کرده و یا با کارشناسان ما تماس بگیرید که متوجه شوید کدام اسکلت‌ها می‌توانند گزینه مناسب‌تری برای شما باشند.

میلاد اعتمادی فر