امروز یکشنبه 9 اردیبهشت 1403
caspiansteel
خانه
منو
021-58245000
محصولات
واتس آپ
تامین کننده انواع محصولات فولادی در ایران
caspiansteel

لوله تراشه اسپیرال چیست؟

لوله تراشه اسپیرال

دسترسی سریع به محتوای این مطلب

5/5 - (3 امتیاز)

لوله تراشه اسپیرال که با نام لوله فنردار هم شناخته می‌شود یک وسیله پزشکی است. این وسیله برای آن که در زمان جراحی بتواند مسیر تنفسی بیمار را باز نگه دارد، استفاده می‌شود. این وسیله می‌تواند کارایی‌های زیادی داشته باشد. در کنار تمامی کارایی‌هایی که لوله تراشه اسپیرال دارد، یک سری مزیت‌ها و معایب‌ها را نیز می‌توانیم برای این لوله در نظر داشته باشیم. در ادامه این مطلب سعی شده تا تمامی نکات مهم در خصوص این مدل از لوله‌ها بررسی شوند و شما را با این نکته به طور کامل آشنا سازیم.

لوله تراشه اسپیرال چیست؟

لوله تراشه اسپیرال یا همان لوله فنردار یک وسیله مهم در پروسه جراحی بیماران است. این وسیله در زمان عمل کردن بیماران کاربرد حیاتی دارد. وقتی که بیمار بیهوش می‌شود، از لوله تراشه اسپیرال استفاده می‌کنند تا مسیر نای که همان مسیر تنفسی بیمار است را باز نگه دارند. در چنین موقعیتی بیمار ممکن است در اثر بروز موارد پیش‌بینی نشده دچار انسداد تنفسی شود. این لوله می‌تواند از بروز چنین اتفاقی پیشگیری کند. معمولاً لوله تراشه اسپیرال را از طریق دهان و بینی وارد نای فرد می‌کنند.

لوله تراشه اسپیرال چیست

لوله اسپیرال چیست؟

علاوه بر حوزه پزشکی می‌توانیم در حوزه‌های دیگر نیز از این لوله‌های فنردار استفاده کنیم. لوله اسپیرال معمولی یکی از لوله‌هایی است که دارای ساختار فنری شکل بوده اما به صورت کلی در موارد و مکان‌های صنعتی و ساختمانی استفاده می‌شود. استفاده از ورقه‌های فولادی برای تولید کردن لوله‌های مارپیچ شکل و یا همان لوله‌های اسپیرال یکی از مهم‌ترین مراحل تولید این لوله‌ها است. این لوله‌ها در موارد زیادی استفاده می‌شوند و کاربرد‌های بالایی نیز دارند.

مشخصات فنی و اندازه‌های انواع لوله اسپیرال

لوله اسپیرال از جمله لوله‌های پرکاربردی است که در صنعت وجود دارد. این مسأله باعث می‌شود که اهمیت زیادی در خصوص اندازه‌ها و سایز‌های این لوله‌ها وجود داشته باشد. به طور کلی اگر بخواهیم سایز لوله اسپیرال صنعتی را بررسی کنیم باید بگوییم که طول‌های ۶ الی ۱۲ متری از جمله طول‌های بسیار رایج هستند.

از طرفی نیز قطر‌های ۵ الی ۱۲۰ اینچ را در این محصولات می‌توانیم پیدا کنیم. به همین خاطر نیز باید بدانید که هر اندازه و قطری که لازم باشد، می‌توانید از بین این لوله‌ها پیدا کنید. در نظر داشته باشید که معمولاً میزان اندازه‌های لوله‌ها بسیار مهم است و نباید به هیچ وجه این نکته را فراموش کنید که چه اندازه‌ای از لوله‌ها می‌تواند برای کار شما مهم‌تر باشد.

رایج‌ترین روش ساخت لوله اسپیرال چیست؟

ساخت لوله اسپیرال نیاز به طی کردن یک سری از مراحل دارد که در انتها نیز می‌توانید این نکته را بررسی کنید که چرا این مراحل تا این حد دارای اهمیت هستند. به طور کلی لوله اسپیرال به دو روش یک مرحله یا تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای انجام می‌شود.

  • روش تک مرحله‌ای

ابتدا روش تک مرحله‌ای برای تولید لوله اسپیرال را بررسی می‌کنیم. این روش تک مرحله‌ای می‌تواند به خودی خود شامل ۳ گام مهم و اساسی شود. آماده‌سازی، شکل دهی و جوشکاری زیر پودری از جمله مهم‌ترین مواردی هستند که در این روش به آن‌ها پرداخته می‌شود.

در مرحله آماده‌سازی سر ورقه‌ها را به هم جوش می‌دهند و این قسمت‌ها کاملاً صاف می‌شوند.

در گام دوم که شکل دهی نام دارد، لبه ورقه‌ها باید به صورت کامل و یکدست پیش خم شود. این کار از بروز انواع فور رفتگی و برامدگی‌های غیرقابل پیش‌بینی جلوگیری می‌کند.

در گام سوم که جوشکاری زیرپودری نامیده می‌شود نیز مشعل به صورت کاملاً اتوماتیک تنظیم می‌شود

این مراحل برای روش تولید لوله اسپیرال تک مرحله‌ای است. تمامی این موارد باید با نهایت دقت انجام شوند تا در نهایت نیز مشکلی از بابت محصول خروجی وجود نداشته باشد.

روش ساخت لوله اسپیرال

  • روش دو مرحله‌ای

روش دو مرحله‌ای نیز همچون روش تک مرحله‌ای دارای ۳ گام اساسی است. این روش هم دارای گام آماده‌سازی و هم دارای گام شکل دهی ورقه‌ها است. تنها تفاوتی که بین روش تک مرحله و دو مرحله وجود دارد این است که مدل جوشکاری در روش دو مرحله‌ای کمی متفاوت است.

روش استفاده شده برای جوشکاری لوله‌های اسپیرال از نوع GMAW است. این نوع از جوشکاری که در واقع جوشکاری قوسی فلزی با گاز هم نامیده می‌شود یکی از مهم‌ترین مواردی است که می‌توانیم به آن توجه کنیم و آن را مورد بررسی قرار دهیم.

مراحل تولید لوله اسپیرال

تا اینجا دو روش کلی برای تولید کردن لوله اسپیرال را بیان کردیم. اما در این قسمت می‌خواهیم مراحل کلی که برای تولید این محصول وجود دارد را بررسی کنیم.

  • کنترل کیفیت

اولین مرحله‌ای که باید با نهایت دقت انجام شود، بررسی و کنترل کیفیت مواد اولیه‌ای است که وارد کارخانه می‌شود.

  • اماده کردن کلاف‌ها

از دستگاه CCP استفاده می‌کنند تا سر کلاف‌ها را برش دهند. این دستگاه کار برش را قبل از منتقل کردن کلاف‌ها به سمت ماشین مخصوص لوله‌سازی انجام می‌دهند.

  • باز کردن کلاف‌ها

در مرحله بعدی کلاف‌ها باید از هم باز شوند. این موضوع نیز بسیار مهم بوده و باید حتماً با نهایت دقت انجام شود.

  • جوش کلاف‌ها

لازم است که ابتدای یک کلاف به انتهای کلاف دیگر جوش داده شود. اگر این مرحله به درستی انجام نشود، ممکن است درز و شکاف به وجود بیاید.

  • پخ زدن ورقه‌ها

برای انجام جوشکاری صحیح باید این مرحله نیز انجام شود.

  • تست امواج

تمامی لوله‌هایی که تا اینجا تولید شده‌اند باید این تست را داشته باشند تا عملیات جوشکاری که بر روی آن‌ها انجام شده است به طور کامل ارزیابی شود.

برش لوله، تمیز کردن داخل لوله‌ها، بازرسی چشمی لوله، تعمیر لوله‌های خراب، تعمیر هیدرواستاتیک و بازرسی نهایی لوله‌ها نیز از جمله مراحل مهم بعدی هستند که باید انجام شوند.

کاربرد‌های لوله اسپیرال

کاربرد‌های لوله اسپیرال

چه کارایی‌ها و کاربرد‌هایی را می‌توانید در خصوص لوله‌های اسپیرال داشته باشید؟ این لوله‌ها به دلیل ساختار منحصر به فرد و همچنین ویژگی‌های ساختاری مناسبی که دارند، کاربرد‌های متفاوت و گوناگونی نیز می‌توانند پیدا کنند.

  • انتقال مواد

اولین و مهم‌ترین کاربردی که در خصوص انواع لوله اسپیرال می‌تواند وجود داشته باشد در خصوص انتقال دادن مواد است. لوله اسپیرال بیشتر برای انتقال نفت و گاز کاربرد دارد. بنابراین در این صنایع به طور کلی می‌توانیم استفاده‌های گسترده لوله اسپیرال را شاهد باشیم.

  • سیستم‌های گرمایشی

استفاده کردن از لوله‌های اسپیرال برای سیستم‌های گرمایشی مورد و نکته مهم بعدی است که جزء کاربرد‌های این محصولات می‌توان در نظر گرفت. سیستم‌های گرمایشی از جمله موارد و نکات مهمی هستند که در یک ساختمان استفاده می‌شوند. به طور مثال مراکزی همچون بیمارستان‌ها، پاساژ‌های بزرگ و ساختمان‌های اداری و تجاری بزرگ که نیاز به سیستم‌های گرمایشی بزرگی دارند، می‌توانند از انواع لوله اسپیرال استفاده کنند.

  • سیستم تهویه مطبوع

موضوع بعدی برای سیستم‌های تهویه مطبوع ساختمان‌ها است. در این ساختمان‌ها به دلیل نیاز به یک فضا و سیستم منظم لازم است که حتماً از این لوله‌های فنردار و مستحکم استفاده شود.

  • جراحی و پزشکی

این مورد برای لوله تراشه اسپیرال است. لوله تراشه‌های اسپیرال نیز ظاهر و ساختاری شبیه به لوله‌های اسپیرال دارند. با این تفاوت که این لوله‌ها کوچک‌تر بوده و همچنین برای استفاده داخل بدن ترتیب داده می‌شوند. معمولاً لوله‌های تراشه‌ای اسپیرال برای ان که تنفس بیمار حین عمل جراحی مختل نشود، استفاده می‌شوند.

مهم‌ترین استاندارد‌های لوله اسپیرال چیست؟

هر محصولی اعم از لوله‌های اسپیرال که ساخته می‌شوند، لازم است با یک سری استاندارد‌ها و معیار‌ها سنجیده شوند. این موضوع برای تضمین کیفیت و همچنین اطمینان از اینکه مشتریان می‌توانند از این محصولات استفاده کنند، بسیار مهم است.

  • API Spec ۵Lبرای تولید لوله‌های فولادی درزدار جوش مستقیم و بدون درز نوع
  • api Spec ۵۱X برای تولید لوله‌های درزدار جوش مستقیم و بدون درز از جنس فولاد‌های X۴۲ تا X۷۰
  • API Spec ۵LU برای تولید لوله‌های بدون درز و درزدار از جنس فولاد‌های U۸۰ و U۱۰۰)
  • API Spec ۵LS برای تولید لوله اسپیرال از جنس فولاد‌های A، B، X۴۲ و X۷۰)
  • DIN ۱۷۱۷۲ & ۲۴۷۰ برای خط لوله انتقال نفت و گاز)
  • DIN ۱۶۲۶ & ۱۶۲۸ برای لوله‌های حرارتی
  • DIN ۱۶۲۶ & ۲۴۶۰ برای خطوط لوله انتقال آب
  • DIN ۱۷۱۲۰ برای لوله‌های ساختمانی
  • DIN ۳۰۶۷۰ برای پوشش پلی‌اتیلن
  • API RP ۵L۲ برای آستر رزینی اپوکسی

تمامی این موارد از مهم‌ترین استاندارد‌هایی هستند که برای تولید لوله اسپیرال می‌توانند استفاده شوند. به طور کلی این استاندارد‌ها در هر کشوری با توجه به آب و هوا و موقعیت جغرافیایی ان کشور تعیین می‌شود. با این وود کیفیت مواد اولیه، نظارت بر پروسه تولید و مواردی از این قبیل در اکثر کشور‌ها یکسان هستند.

مزایای لوله اسپیرال

چه مزیت‌هایی در پی استفاده از لوله تراشه اسپیرال و یا همان لوله فنردار عادی می‌تواند وجود داشته باشد؟ مزیت‌های بیان شده در این خصوص را می‌توانیم در موارد زیر خلاصه کنیم.

  • خواص مکانیکی مناسب

خواص و ویژگی‌های مکانیکی لوله‌های اسپیرال بسیار مناسب هستند. به همین خاطر هم باید بدانیم که لوله‌های اسپیرال می‌توانند در مواردی که نیاز به خواص مکانیکی بالا دارند، گزینه بسیار مناسبی محسوب شوند. خواص مکانیکی همچون استحکام کششی، قدرت، مقاومت و… است.

  • مناسب خم کاری

هر لوله‌ای نمی‌تواند برای فرایند خم کاری گزینه خوبی باشد. از طرفی نیز در بسیاری از مواقع نیاز به خم کاری وجود دارد و لازم است که حتماً فرایند خم کاری به بهترین شکل ممکن انجام شود. در زمانی که چنین شرایطی نیاز باشد، می‌توانیم از لوله‌های اسپیرال استفاده کنیم. خوشبختانه این لوله‌ها هم می‌توانند خم کاری را به خوبی تحمل کنند و هم می‌توانند مقاومت بالایی را در شرایط سخت از خودشان نشان دهند.

  • استحکام بالاتر

نسبت به لوله‌های درزدار می‌توان گفت که این مدل از لوله دارای استحکام و مقاومت بالاتری است. همین موضوع می‌تواند سبب شود که استفاده از لوله اسپیرال نیز بیشتر شود. به طور کلی باید بدانید که لوله‌های اسپیرال و درزدار چون در دنیای صنعت به وفور استفاده می‌شوند این رقابت تنگاتنگ را همیشه دارند.

  • فرایند انعطاف‌پذیر ساخت

فرایند ساخت این مدل از لوله‌های فنردار بسیار انعطاف‌پذیر است. بنابراین می‌توان به صورت‌ها و شکل‌های مختلفی نیز این لوله‌ها را تولید کرد. در نظر داشته باشید که معمولاً منعطف بودن فرایند تولید می‌تواند منجر به تولید مواد و محصولاتی شود که استفاده از آن‌ها نیز ساده‌تر خواهد بود.

معایب لوله اسپیرال

در کنار تمامی مزیت‌های بیان شده می‌توانیم بگوییم که یک سری معایب و نکات منفی هم در این خصوص وجود دارد. این معایب و نکات منفی را نباید از قلم بیاندازیم و باید حتماً پیش از خرید آن‌ها، سعی کنیم تا این نکات و موارد منفی را نیز در نظر داشته باشیم.

  • چروک‌های سطحی

اولین موضوعی که می‌توانیم در این باره به آن بپردازیم مربوط به چروک‌های سطحی می‌شود که در سطح لوله‌های اسپیرال وجود دارد. این چروک‌های سطحی می‌توانند سبب شوند تا هم ظاهر لوله‌ها زشت باشند و هم می‌توانند سبب شوند تا در برخی از موارد به راحتی امکان استفاده از لوله‌ها وجود نداشته باشد.

  • سطح مقطع بیضی شکل

مورد و مشکل بعدی که در لوله‌های اسپیرال دیده می‌شود نیز در خصوص سطح مقطع‌های بیضی شکلی است که می‌تواند وجود داشته باشد. سطح مقاطع بیضی شکل در برخی از موارد به شکل نامناسبی می‌توانند ایجاد مشکل کنند. به همین خاطر هم این مورد را یکی از معایب لوله‌های اسپیرال به حساب می‌آورند.

تمامی نکات مهم در خصوص لوله تراشه اسپیرال بیان شدند. این موارد و نکات هم برای کسانی که می‌خواهند از این لوله‌ها استفاده کنند و هم برای افرادی که قصد خرید آن‌ها را دارند، بسیار اهمیت دارد. در نظر بگیرید که خرید باکیفیت این لوله‌ها می‌تواند بهترین گزینه‌ای باشد که انتخاب می‌کنید زیرا کیفیت لوله‌ها به صورت مستقیم با جان و مال افراد در ارتباط است. مورد مهم بعدی نیز در باب قیمت‌های این محصول است. حتماً از فروشگاه‌ها و شرکت‌های عرضه‌کننده این کالا خرید کنید که می‌دانید قیمت‌های مناسب و مقرون به صرفه‌ای را برای کالا‌های باکیفیت ارائه می‌کنند.

دسته بندی ها

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

لیست قیمت محصولات کاسپین استیل

مقالات مرتبط

جداول وزنی آهن

به همراه محاسبه گر انلاین
جدول وزن پروفیل آهن
به همراه محاسبه گر انلاین
جدول وزن نبشی
به همراه محاسبه گر انلاین
جدول وزن ورق سیاه
به همراه محاسبه گر انلاین
جدول وزن تیرآهن
به همراه محاسبه گر انلاین