جوشکاری لوله پلی اتیلن

جوشکاری لوله پلی اتیلن

جوشکاری لوله پلی اتیلن به چه شکلی باید انجام شود که بتواند بهترین بازدهی و بازخورد را داشته باشد؟ این نکته می تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد، بنابراین سعی کنید اگر در این حوزه مشغول به کار هستید، حتما نکات مربوط به جوشکاری لوله پلی اتیلن را در نظر بگیرید و سپس در نهایت فرایند جوشکاری را انجام دهید. شرکت کاسپین استیل تلاش می کند تا بهترین و به روز ترین اطلاعات را در این زمینه در کنار محصولات خوب و باکیفیت در اختیار شما قرار دهد.

کارایی های لوله پلی اتیلن

لوله های پلی اتیلن در حقیقت لوله هایی بسیار پرکاربرد در صنایع مختلف هستند. به طور مثال استفاده از این محصول برای انتقال آب و گاز و همچنین استفاده در سیستم فاضلاب شهری بسیار زیاد دیده می شود. همین نکته نیز می تواند سبب شود که این لوله ها بسیار مهم باشند. برای آن که انتقال مایعات و گازها به درستی انجام شود، نیاز است که جوشکاری لوله پلی اتیلن نیز با دقت انجام گیرد. بنابراین نکات مهمی که در این زمینه وجود دارد را نباید نادیده بگیرید.

روش های جوشکاری لوله پلی اتیلن

روش های جوشکاری لوله پلی اتیلن

برای جوشکاری لوله پلی اتیلن می توانیم از روش های مختلفی استفاده کنیم. به طور کلی 5 روش برای این کار وجود دارد که در اینجا این روش ها را بررسی می کنیم. حتما در نظر داشته باشید که هر کدام از روش های جوشکاری می تواند برای یک موقعیت مخصوص استفاده شوند.

1. جوشکاری الکتروفیوژن

اولین روش که با نام روش جوشکاری الکتروفیوژن نیز شناخته می شود، از جمله روش های بسیار ساده و پرکاربرد است. دو سر لوله ها را با استفاده از دستگاه و نیروی الکتریکی داغ می کنند. به این ترتیب می توانند لوله های داغ شده را به هم بچسبانند تا جوشکاری رخ دهد. این روش تقریبا ساده است اما می تواند بسیار پرکاربرد نیز باشد.

البته فراموش نکنید که سطح لوله ها باید به خوبی تمیز شود، علامت گذاری برای قسمت هایی که باید جوش داده شوند لازم است انجام شود و پس از جوشکاری نیز باید عملیات خنک کاری لوله ها را انجام داد تا فرایند جوش کاملا سفت شود.

2. جوشکاری بات فیوژن

جوشکاری بات فیوژن

مدل و روش دومی که برای جوشکاری لوله پلی اتیلن استفاده می شود، با نام جوشکاری بات فیوژن یا جوشکاری لب به لب شناخته می شود. به طور کلی برای آن که روش بات فیوژن را مورد استفاده قرار دهند، سر هر دو لوله را تا 210 درجه حرارت می دهند. زمانی که سر لوله ها به دمای مذاب رسید آن ها را با یک فشار استاندارد و کنترل شده به هم می فشارند که جوش اتفاق بیفتد. حتما دقت کنید که برخلاف روش قبلی در این متد از هیتر برقی استفاده می شود.

3. جوشکاری سوکتی

روش سوم روش سوکت زنی است. هر دو لوله باز هم باید داغ شوند اما تا قبل از دمای ذوبی که دارند. دمای ذوب را نیز می توانید از جدول هایی که مربوط به این متریال می شود، متوجه شوید. زمانی که هر دو سر لوله ها داغ شد، آن ها را داخل سوکت قرار می دهیم و سپس سوکت را می چسبانیم. البته پروسه خنک کاری را باید حتما انجام دهید تا مشکلی پس از جوشکاری نداشته باشید.

4. جوشکاری زینی

جوشکاری زینی

در جوشکاری لوله پلی اتیلن یک روش به نام جوشکاری زینی وجود دارد. این روش می تواند کمی متفاوت از روش های قبلی باشد زیرا باید با استفاده از دو دستگاه مختلف و به دو شکل متفاوت آن را انجام داد. در این متد باید سطح خارجی لوله ها را با نوعی گرم کننده مقعر داغ کنند و از طرف دیگر نیز باید سطح داخلی لوله ها را با گرم کننده محدب داغ کنند. معمولا این روش برای لوله هایی که دارای خمش هستند می توانند بیشتر به کار رود.

5. جوشکاری اکستروژن

روش جوشکاری اکستروژن یکی از روش های متداول و البته بسیار پرکاربرد است. در این روش که معمولا برای لوله هایی با سایز بیشتر از 800 میلی متر استفاده می شود، سر لوله ها را با سشوار گرم می کنند. زمانی که سر لوله ها کاملا گرم شد، از دستگاه اکسترود دستی استفاده می کنند. این دستگاه می تواند مواد پلی اتیلن ذوب شده را به شکاف بین دو لوله بریزد و از این طریق جوشکاری اکستروژن را انجام دهد.

نکات مهم در جوشکاری پلی اتیلن

نکات مهم در جوشکاری پلی اتیلن

برای جوشکاری لوله های پلی اتیلن باید حتما نکاتی که در ادامه معرفی می شوند را بدانید. این نکات باعث می شوند تا جوشکاری های بهتری داشته باشید و بتوانید مدت زمان بیشتری نیز از لوله های جوش داده شده استفاده کنید.

کنترل کیفیت جوش

اولین مورد مربوط به کیفیت جوش است. کیفیت جوشکاری لوله پلی اتیلن باید حتما پس از جوشکاری چک شود. این مرحله اگر با دقت انجام نشود، می تواند در زمان استفاده از لوله ها ایجاد مشکل کند. آزمون های کنترل کیفیت همچون آزمون مایعات نافذ، بازرسی ظاهری لوله ها و همچنین آزمون هیدرواستاتیک از جمله مهم ترین آزمایش های کنترل کیفیتی جوش هستند.

تنظیمات مناسب

مورد بعدی در خصوص تنظیمات مناسبی است که باید روی دستگاه ها انجام دهید. هر کدام از دستگاه ها نیاز دارند تا یک سری تنظیمات خاص داشته باشند. نباید فراموش کنید که تنظیمات دستگاه ها می توانند دمای ذوب و همچنین نوع فرایند جوش را تعیین کنند.

کلام پایانی

جوشکاری لوله پلی اتیلن باید حتما با نهایت دقت انجام شود. این کار سبب می شود تا بهترین نتایج را از لوله های پلی اتیلنی جوش داده شده بتوانید بگیرید. در صورتی که نیاز به خرید لوله های پلی اتیلنی داشته باشید هم می توانید با شرکت کاسپین استیل تماس بگیرید. این شرکت بهترین انواع لوله ها را با بهترین و مناسب ترین کیفیت ها به فروش می رساند. برای ارتباط کافی است به وبسایت ما مراجعه کرده و یا با شماره های کارشناسان بخش فروش تماس بگیرید.

میلاد اعتمادی فر