اجرای سقف عرشه فولادی

اجرای سقف عرشه فولادی یکی از ارکان مهمی است که در زمان ساخت و همچنین تهیه مصالح مورد نیاز این نوع از سقف‌ها می‌تواند اهمیت پیدا کند. به همین خاطر نیز هم نحوه پیاده‌سازی و هم مصالحی که برای این کار نیاز است را باید با دقت بشناسید تا بدانید که سقف عرشه فولادی چگونه ساخته می‌شود و به چه شکلی نیز می‌توانیم این نوع از سقف‌ها را در نهایت به بهترین شکل ممکن مورد استفاده قرار دهیم.

نحوه پیاده‌سازی و ساخت سقف عرشه فولادی

نحوه پیاده‌سازی و ساخت سقف عرشه فولادی

ساخت سقف عرشه فولادی جزء مراحل زمان بری است که در ساختمان وجود دارد. این مرحله باید حتماً در بهترین حالت انجام شود تا یک سقف ایمن و مطمئن داشته باشید. برای این کار همواره مهندسان در تلاش هستند تا بهترین و به روز‌ترین روش‌ها را برای ساخت و پیاده‌سازی سقف‌ها پیدا کنند. یکی از بهترین روش‌هایی که تاکنون پیدا شده است و در حال حاضر نیز در حال گسترش است، سقف‌های عرشه فولادی هستند. این سقف‌ها دارای چندین مزیت مهم هستند که بهتر است آن هارا بدانید. کاهش دادن هزینه‌ها، کاهش میزان مصرف مواد و مصالح اولیه و همچنین افزایش سرعت ساخت و ساز از جمله مهم‌ترین مزیت‌های سقف‌های عرشه فولادی است.

مصالح مورد استفاده در اجرای سقف عرشه فولادی

مصالح و اجزایی که برای سقف عرشه فولادی نیاز داریم می‌تواند در ۴ دسته مختلف قرار گیرد. هر کدام از این مصالح اگر بی‌کیفیت باشند و یا به شکل نامناسبی استفاده شوند، می‌توانند دردسر‌هایی را در پی داشته باشنذ. مهم‌ترین جزء و مصالح مورد استفاده در اجرا کردن سقف‌های عرشه فولادی مربوط به ورقه‌های گالوانیزه می‌شود.

ورق گالوانیزه ذوزنقه‌ای موج دار، گل میخ یا موجگیر، آرماتور یا میلگرد و بتن از جمله مهم‌ترین مصالح مورد استفاده در اجرای سقف عرشه فولادی هستند. تمامی این موارد را باید با نهایت دقت خریداری کنید که در زمان اجرای کار نیز با مشکل روبرو نشوید.

مراحل اجرای سقف عرشه فولادی در ۷ مرحله

مراحل اجرای سقف عرشه فولادی در ۷ مرحله

مراحلی که برای اجرای سقف عرشه فولادی می‌تواند اهمیت داشته باشد را در اینجا بررسی می‌کنیم. این مراحل می‌توانند به شما نشان دهند که در هر گام چه کاری را باید انجام دهید و چگونه می‌توانیم بهترین انواع سقف‌های عرشه فولادی را داشته باشیم. حتماً در نظر بگیرید که انجام دادن هر گام به صورت دقیق و اصولی می‌تواند در تعیین کردن نتیجه این سقف‌ها بسیار مؤثر باشد. بنابراین از این موضوع چشم پوشی نکنید و مراحل را به دقت انجام دهید.

نورد سرد ورقه‌های گالوانیزه

اولین مرحله برای اجرای سقف عرشه فولادی مربوط به نورد کردن ورقه‌های فولادی می‌شود. نورد ورقه‌های فولادی حتماً به صورت سرد انجام می‌شود و مطابق با سفارش مشتری در کارخانه برش داده می‌شوند.

انتقال ورقه‌های فولادی

مرحله دوم مربوط به انتقال دادن ورقه‌های فولادی به محلی است که می‌خواهید اجرای سقف عرشه فولادی را داشته باشید. زمانی که انتقال به دقت انجام شود، به سراغ بارگیری کردن ورقه‌ها روی اسکلت فولادی می‌رویم. به دلیل وزن بسیار کمی که ورقه‌های فولادی دارند، می‌توانید هم در زمان انتقال و هم در زمان اجرای ورقه‌ها روی اسکلت به راحتی آن‌ها را به هرجایی که می‌خواهید انتقال دهید. معمولاً در صورتی که تعداد طبقات زیاد باشد، ورقه‌های هر سقف به صورت مجزا و با استفاده از جرثقیل انتقال پیدا می‌کنند.

عرشه‌هایی که در طبقات بالاتر قرار دارند، نیاز است که حتماً با زنجیر‌ها و آویز‌ها مهار شوند. تمامی قطعات دیگر نیز باید حتماً به شکلی اجرا شوند که بار مرده و اضافه‌ای روی ساختمان وارد نشود.

اجرای ورقه‌های فولادی

اجرای ورقه‌های فولادی

قرار دادن ورقه‌های فولادی روی تکیه گاه‌ها و همچنین در محل‌های مناسب یکی از مهم‌ترین موارد در اجرای ورقه‌های فولادی است. پیش از آن که هرگونه اتصالی را روی این ورقه‌ها انجام دهیم، باید اجرای آن‌ها را کاملاً چک کنیم و جایگاهی که قرار است ورقه‌ها قرار بگیرند را بررسی نماییم. در این مرحله باید طول دهانه نیز حساب شود. در صورتی که طول دهانه بیشتر از ۴ متر باشد، نیاز است که حتماً تیر‌های فرعی بدون شمع‌بندی استفاده شود.

تثبیت ورقه‌های فولادی به سازه

ورقه‌های فولادی زمانی که در اجرای سقف عرشه فولادی استفاده می‌شوند، باید حتماً در جای خود تثبیت شوند. برای تثبیت کردن این ورقه‌ها می‌توانیم از بست‌ها و پیچ و مهره استفاده کنیم تا در مراحل بعدی تثبیت کامل و دائمی را ایجاد کنیم. اگر مرحله تثبیت کردن را به دقت انجام دهید، متوجه خواهید شد که ورقه‌ها در چه جایگاهی باید قرار گیرند و همچنین مطمئن می‌شوید که هیچ خلل و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

ثابت کردن گل میخ

گل میخ که با نام برش گیر هم شناخته می‌شود، در این مرحله باید کاملاً تثبیت شود. گل میخ به منظور متصل کردن عرشه فولادی روی تیر‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای عملکرد بهتر نیز لازم است که برش گیر یا همان گل میخ را روی تیر‌های سقف جوش دهند. این کار هم حتماً با دستگاه جوش انجام می‌شود. ممکن است براده‌های آهن که حاصل از جوشکاری هستند به ورقه‌ها آسیب وارد کنند. برای این کار می‌توانیم از یک حلقه سرامیکی استفاده کنیم که میزان آسیب به ورقه‌ها را کاهش دهیم.

آرماتور‌بندی

مهم‌ترین و اصلی‌ترین کار در اجرای سقف عرشه فولادی در خصوص آرماتور‌بندی است. این سقف‌های فولادی برای تقویت شدن نیاز به آرماتور دارند. آرماتور‌ها یا همان میلگرد‌های فولادی باید حتماً مطابق با نقشه‌ها در سازه و سقف قرار گیرند. معمولاً زمانی که گل می‌خ‌ها را نصب می‌کنیم، لازم است که آرماتور‌ها را نیز نصب کنیم. برای این کار نیز نیاز به یک سری از ابزار آلات حرفه‌ای داریم که باید از فروشگاه‌ها و شرکت‌های مطمئن این ابزار آلات را خریداری کنیم.

بتن‌ریزی

آخرین مرحله می‌تواند مربوط به بتن‌ریزی شود. بتن‌ریزی به منظور مقاوم کردن سقف انجام می‌شود. با توجه به ضخامتی که در نقشه‌های مختلف ذکر می‌شود، می‌توانیم بتن‌ریزی را انجام دهیم. در نهایت نیز سطح بتن باید کاملاً صاف شود که بتوانید از آن به صورت دقیق استفاده کنید.

کلام پایانی

اجرای سقف عرشه فولادی نیاز به یک سری مراحل خاص دارد. در صورتی که این مراحل را به دقت بتوانید طی کنید، متوجه می‌شوید که بهترین و ایمن‌ترین سقف‌ها را خواهید داشت. این در صورتی است که تمامی وسایل و تجهیزات را از شرکت‌ها و کارخانه‌های معتبری خریداری کنید. با این کار هم از بابت قیمت‌ها مطمئن خواهید بود و هم می‌دانید کیفیت متریال و مصالحی که خریداری کرده‌اید، کاملاً مناسب است.

میلاد اعتمادی فر