اجرای دیوار بتنی

اجرای دیوار بتنی

اجرای دیوار بتنی نیاز به یک سری از تمهیدات و همچنین تجهیزات دارد. به همین خاطر نیز در صورتی که در پروژه مدنظر شما نیاز به اجرا کردن دیوار‌های بتنی وجود دارد، بهتر است حتماً هم تجهیزات و مصالح و هم روش اجرای دیوار بتنی را به خوبی بشناسید تا بتوانید بهترین نتایج را دریافت کنید. فراموش نکنید که برای خرید مصالح مورد نیاز اجرای دیوار بتنی حتماً باید به سراغ شرکت‌های معتبر بروید. در ادامه توضیحات بیشتر و جامع‌تری را در این خصوص ارائه کرده‌ایم که می‌تواند بسیار به شما کمک کند.

انواع دیوار بتنی

انواع دیوار بتنی

پیش از آن که بخواهید اجرای دیوار بتنی را بررسی کنید، باید بدانید که دیوار‌های بتنی می‌توانند در انواع مختلفی وجود داشته باشند. هر کدام از دیوار‌های بتنی برای یک سری از کار‌ها و سازه‌ها گزینه مناسبی هستند. به همین دلیل نیز در ابتدا انواع دیوار‌های بتنی را بررسی خواهیم کرد.

  • دیوار‌های بتنی حائل: این دیوار‌ها می‌توانند در برابر فشار‌های جانبی حاصل از آب و خاک به خوبی مقاومت کنند. به همین خاطر به نام دیوار‌های بتنی وزنی هم شناخته می‌شوند.
  • دیوار‌های بتنی باربر قائم: این دیوار‌ها هم می‌توانند وزن و بار مرده ساختمان که ناشی از وزن خودشان می‌باشد را تحم کنند و هم می‌توانند باری که ناشی از دیگر بخش‌های سازه است را به راحتی حمل کنند.
  • دیوار‌های بتنی زیرزمین: در دیوار‌های بتنی زیر زمینی هم فشار‌های قائم و هم فشار‌های ناشی از خاک باید به طور کامل محاسبه شود. این موضوع می‌تواند اهمیت بسیار زیاد و وافری داشته باشد.
  • دیوار‌های غیرباربر/ جدا‌کننده: نام این نوع از دیوار‌های بتنی کاملاً واضح و مشخص است. این دیوار‌ها هیچ وزنی را تحمل نمی‌کنند و صرفاً وظیفه جداسازی فضا‌های داخلی را به عهده دارند.
  • دیوار‌های برشی: نوع آخر نیز دیوار‌های برشی است که غالبا به منظور مقابله کردن با زلزله در سازه استفاده می‌شود. نحوه ساخت این دیوار‌ها بسیار اهمیت دارد؛ به همین خاطر نیز بهتر است بدانید که دیوار‌های برشی را به چه شکلی باید بسازید.

روش و مراحل اجرای دیوار بتنی

روش و مراحل اجرای دیوار بتنی

اجرای دیوار بتنی باید طبق مراحل دقیق انجام شود. در اینجا می‌خواهیم این مراحل را به صورت دقیق بررسی کنیم. این موضوع را نیز حتماً در نظر داشته باشید که اجرا کردن دیوار‌های بتنی مختلف ممکن است یک مرحله اضافه‌تر و یا کمتر داشته باشند.

1. آرماتور‌گذاری

اولین مرحله مربوط به آرماتور‌گذاری است. با توجه به نقشه‌ها و الگو‌هایی که از قبل رسم و آماده شده است، باید حتماً آرماتور‌ها را به صورت عمودی و افقی بارگذاری کنیم که یک شبکه دقیق و اصولی را ایجاد کنند. اندازه و همچنین فاصله میلگرد‌ها و کاور بتن می‌توانند از جمله موارد مهم در آرماتور‌گذاری باشند. عملیات قالب‌بندی نیز زمانی انجام می‌شود که میلگرد‌ها به طور کامل قرار گرفته‌اند.

2. قالب‌بندی دیوار

مرحله دوم با نام قالب‌بندی دیوار بتنی شناخته می‌شود. این مرحله در اجرای دیوار بتنی بسیار مهم است. زمانی که آرماتور‌گذاری انجام شد، می‌توانیم از قالب‌های مختلف پلاستیکی، چوبی و همچنین آلومینیومی استفاده کنیم. اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی که در قالب‌بندی دیوار‌ها وجود دارند، می‌توانند برای بخش‌های مختلف قالب‌بندی استفاده شوند. گاهی اوقات ممکن است در برخی از قاب‌بندی‌های دیوار‌ها صرفاً از یک نوع قالب خاص استفاده شود.

3. درز‌های اجرایی دیوار‌ها

درز‌های اجرایی دیوار‌ها

در مرحله سوم باید به سراغ درز‌های اجرایی در دیوار‌های بتنی برویم. معمولاً تعبیه کردن درز‌ها باید به شکلی باشد که اثرات نامطلوبی را روی مقاومت دیوار نداشته باشند. این مسأله برای ایجاد پیوند و ارتباط بین بتنهای قدیمی و جدید می‌تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد.

4. تولید کردن بتن

در این مرحله می‌توانیم بتن را با استفاده از میکسر‌ها یا همان کامیون‌های تولید‌کننده و حمل‌کننده بتن بسازیم و به محل پروژه انتقال دهیم.

5. بتن‌ریزی

زمانی که بتن مورد نظر برای اجرای دیوار بتنی آماده شد، باید سراغ مرحله بتن‌ریزی برویم. قالب‌بندی و همچنین بستن تمام اتصالات پیش از بتن‌ریزی از جمله الزامات اولیه است. بتن آماده شده باید به شکلی روی آرماتور‌ها ریخته شود که کاملاً متراکم شده و هم تمامی زوایا و گوشه‌ها و هم دور تا دور میلگرد‌ها را بگیرد. گاهی اوقات بتن از نوع خود متراکم است و صرفاً برای متراکم کردن آن از پین استفاده می‌شود زیرا هیچ نوع ارتعاش داخلی را داخل بتن نیاز نخواهیم داشت.

6. حذف قالب‌ها

حذف قالب‌ها

در‌ای مرحله باید قالب‌هایی که قبلاً گذاشته شده‌اند، برداشته شوند. حدوداً ۴۸ ساعت پس از بتن‌ریزی می‌توانیم قالب‌ها را برداریم. البته اگر در موقعیتی جغرافیایی قرار دارید که هوا گرم است، زودتر از این زمان نیز امکان برداشتن قالب‌ها را خواهید داشت.

7. عمل‌آوری دیوار

بتن ریخته شده در اجرای دیوار بتنی باید به صورت دقیق و اصولی عمل‌آوری شود که در نهایت نیز بتوانید از این دیوار‌ها به شکل اصولی استفاده کنید. معمولاً عمل‌آوری دیوار‌ها می‌تواند با اسپری کردن آب روی آن‌ها انجام شود.

کلام پایانی

اجرای دیوار بتنی نیاز است که حتماً طبق اصول انجام شود. برای آن که بتوانید بهترین متریال‌ها را برای این نوع از دیوار‌های بتنی تهیه کنید، می‌توانید به سراغ شرکت‌های مختلفی بروید. شرکت کاسپین استیل یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توانید آن را انتخاب کنید. هم می‌توانید به وبسایت ما مراجعه کرده و اطلاعات کامل را به دست بیاورید و هم می‌توانید با کارشناسان بخش فروش در تماس باشید تا بهترین دیتا را به دست بیاورید.

میلاد اعتمادی فر